Mijn achtergrond

Als manager en leidinggevende heb ik in verschillende organisaties veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen. In 1999 gooide ik het roer drastisch om en ging ik op zoek naar mijn passie en missie in dit leven. Ik leerde dat ik mijn missie niet kon bedenken, maar dat ik ermee geboren was en dat ik ernaar moest zoeken. Ik diende hem te ont-dekken en ont-wikkelen.

Mijn missie

Na enige tijd zoeken besefte ik: dát is wat ik ben, een zoeker, een ont-dekker! Ik zoek naar de waarheid, naar bevredigende antwoorden op de grote levensvragen. Ik wil weten wie ik werkelijk ben, waarom wij hier met zijn allen zijn en wat de betekenis is van dit leven. Dat is nogal groot, ik weet het, maar dit is nu eenmaal wat mij drijft, waarvoor ik ’s ochtends mijn bed uit kom. Ik zoek naar hout snijdende kennis over de onzichtbare werkelijkheid achter de zichtbare wereld der verschijnselen. De zichtbare wereld is namelijk slechts het gevolg en ik ben op zoek naar de niet direct zichtbare oorzaak.

Zo is bijvoorbeeld ons gedrag een zichtbaar gevolg, maar waardoor wordt het veroorzaakt? De oorzaken liggen altijd op een hoger, minder zichtbaar niveau. Als we die leren ontdekken kunnen we eraan gaan werken waardoor ons gedrag verandert. Het is mijn missie om jou te begeleiden in jouw zoektocht naar de oorzaken (bewustwording) en vervolgens in de heling en transformatie ervan. Dit zal je dichter bij je ware zelf of essentie brengen, waardoor je beter weet wie je werkelijk bent en waarom je hier bent.

Hoe meer mensen weten wie ze werkelijk zijn en waarom ze hier zijn, hoe liefdevoller ze naar zichzelf en naar elkaar zullen zijn. Hierdoor wordt de wereld een betere plaats en daar draag ik graag mijn bescheiden steentje aan bij.

Voel jij je aangesproken? Bel of mail me dan gerust!

Coachprofiel

Werkwijze en achtergrond Eric (door een klant opgesteld)

“Op basis van een buitengewoon prettig, no nonsens een-op-een gesprek van ongeveer anderhalf uur weet Eric de kern van zijn klanten snel, helder, goed en to the point te analyseren en te verwoorden. De combinatie van rustig luisteren met snedige, diepgaande waarnemingen creëren een setting waarin de klant de volle aandacht krijgt en zich veilig en op zijn gemak voelt.

In enkele vervolgsessies wordt verder gewerkt aan specifieke vragen, problemen of doelstellingen, altijd gericht op het realiseren van verdergaande inzichten en praktisch resultaat. De klant krijgt hierdoor inzicht in zichzelf: waar houdt hij zichzelf tegen, waar liggen zijn groei- en doorbraakmogelijkheden, hoe realiseert hij deze?

Uniek in de coachingaanpak is de aanvullende mogelijkheid tot een  gevoelservaring met behulp van een ademtechniek (Ademflow) waarmee de klant emotionele en mentale belemmeringen opruimt en meer helderheid, energie, levensvreugde en balans creëert.”

Invalshoeken

Burn-out- en crisis-coaching

Begeleiding van mensen die vastzitten in de identificatie met hun persoonlijkheid en diens lijden, onwetendheid en onvermogen. Dit uit zich o.a. in richting- en doelloosheid, angsten, overmatige stress, vermoeidheid, wanhoop, burn-out of depressie.

Bij burn-out en andere crises wordt snel tot de kern doorgedrongen, zowel op rationeel – als op gevoelsniveau met behulp van coaching, mindfulness en ademtherapie. In vier tot zes sessies en binnen twee maanden is de klant meestal weer op de been en weet hij wat hij werkelijk wil zodat hij de juiste keuzes kan maken om niet opnieuw terug te vallen.

Bewustzijns- en ademcoaching

De bewustzijnscoaching richt zich op een combinatie van ratio, gevoel en intuïtie. Met een mix van oude (tijdloze) kennis, ademtherapie, mindfulness, meditatie en esoterische heling wordt individueel en/of groepsgewijs gewerkt aan de emotionele, mentale en spirituele balans en ontwikkeling. Met name de ademtherapie (Ademflow) leidt tot een diepgaande en zeer voelbare heling en transformatie van de belemmerende emoties, en een integratie van de opgedane kennis en inzichten. Dit leidt voor de klant tot meer energie, richting en effectiviteit. En ook tot meer rust, harmonie, balans, levensvreugde en contact met zichzelf.

Coaching en counseling van leiders en executives

Een klant: “Eric is een gedegen en ervaren luisterend oor en klankbord voor ieder niveau leidinggevenden t/m executives op C-level. Ik kan mijn ideeën, uitdagingen en twijfels vrijuit en in vertrouwen uiten. Eric luistert aandachtig en zonder oordeel of inhoudelijke mening en daagt mij op een veilige en rustige manier uit door zijn scherpe waarnemingen en vragen die to-the-point en relevant zijn. Ik kom hierdoor verder in mijn denkproces en word geïnspireerd tot nieuwe ideeën en het aanspreken van mijn creatieve vermogens.”

Ervaring en opleidingen

  • Mijn ervaring als manager en leidinggevende.
  • Mijn eigen ervaringen op mijn persoonlijke ontwikkelingspad.
  • Naast een professionele coachopleiding een brede stroom van aanverwante opleidingen.

Neem bij vragen of voor een afspraak gerust contact op.