gandhiMartin Luther King

Leiderschapscoaching begint met het leren nemen van leiderschap over jezelf, over het vinden en activeren van de leider in jezelf, en pas daarna over het leiden van anderen.

“All leadership begins within; Leader lead thyself.” (Robin Sharma)

Persoonlijk leiderschap

Het gaat dus allereerst over het nemen van Persoonlijk Leiderschap. Daarvoor dien je jezelf goed te kennen. Wie ben je? Welk effect heb je op anderen? Wat creëer je (wellicht onbewust) en waarom doe je dat? Wat wil je creëren?

Spiritueel leiderschap

Maar het gaat ook over het brengen van Spiritueel Leiderschap. Wat is jouw essentie?  Waardoor word je gedreven? Waarom ben je hier? Wat is jouw bestemming, roeping, missie en passie? Van waaruit handel je? Wat wil je toevoegen of bijdragen aan het grotere geheel? Ben je in staat om je dienstbaar op te stellen en jezelf weg te cijferen voor het welzijn van degenen die je leidt?

Coachend leiderschap

Ons uitgangspunt is dat pas nadat je in zekere mate persoonlijk – en spiritueel leiderschap vertoont je op een veilige en effectieve wijze in staat bent tot het leiden van anderen met behulp van Coachend Leiderschap. Hiervoor dien jij je de coachattitude eigen te maken. Wij coachen en trainen je hierin zodat coaching een houding, een tweede natuur wordt. leiderschapscoaching

Mensen die persoonlijk, spiritueel en coachend leiderschap vertonen, voldoen aan de volgende kenmerken: Leiderschapscoaching

  • Ze hebben impact
  • Ze staan stevig in hun schoenen
  • Ze kunnen anderen beter leiden
  • Ze hebben visie en zijn in staat dit uit te dragen
  • Daarnaast zijn ze in staat om te inspireren, motiveren, enthousiasmeren, bezielen en verbinden.

Met andere woorden: ze zijn in staat om anderen in beweging te krijgen op een positieve en constructieve manier.

Dienstbaar leiderschap

Ook zijn ze zich dan veel meer bewust dat ze zich dienstbaar dienen op te stellen. Dienstbaar aan degenen die zijn leiden en dienstbaar aan de samenleving. Dat is dé taak en dé attitude van een ware leider! Niet om zo veel mogelijk winst te genereren…

Ethisch leiderschap

De eenzijdige nadruk in veel ondernemingen om zo veel mogelijk winst te genereren staat in conflict met ethisch leiderschap. Het is inmiddels wetenschappelijk onderzocht dat een onethische beslissing intern zelden wordt afgestraft als deze het bedrijf winst oplevert. Vaak niet eens uit kwade opzet, maar gewoon omdat dit niet in het dna van het bedrijf en diens leiders en werknemers zit. “De morele kant wordt simpelweg over het hoofd gezien”, staat geschreven in een artikel over dit onderzoek in de Volkskrant. Klik hier om dit te lezen.

Sensability coacht je, als (aankomende of zittende) leider, in:

  • het nemen van leiderschap over jezelf
  • het vinden van jouw innerlijke drijfveren of ware bezieling
  • het coachen en inspireren van jouw medewerkers
  • het aanleren van ethisch bewustzijn van waaruit je ethisch verantwoorde beslissingen gaat nemen die een positieve bijdrage leveren aan een betere en duurzamere samenleving.

Wil jij een betere leider worden?

Neem dan contact met ons op voor een eerste oriënterende coachingsessie of voor een korte gratis kennismakingssessie.