Boeken

 

^ Terug naar boven

Tijdloze Wijsheid (2023)

Vierde druk, februari 2024, 319 pagina’s, paperback
ISBN 97894-6328-520-9
Winkelprijs 28,95 + 50% verzendkosten = 31,40 euro – Te bestellen via eric@sensability.nl

Inkijkexemplaar Tijdloze wijsheid

Commentaar van lezers:

“Complimenten voor de luchtigheid en helderheid waarmee dit boek geschreven is. De schrijver geeft hier en daar zijn eigen mening maar zet de lezer tegelijkertijd aan om vooral ook zelf te blijven nadenken. De complexe materie van de Tijdloze Wijsheid wordt op een heel prettige en luchtige wijze in de tijd van nu neergezet.”  (EK)

“Goed leesbaar, reëel, persoonlijk en geen complotten. Echt een aanwinst en heerlijk om te lezen!” (EtB)

“Geweldig boek, goed begrijpend om te lezen, duidelijk deze materie samengevat.” (WH)

“Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Voor de zoekers onder mijn vrienden, dit boek wil je lezen. Voor iedereen die wil weten wie wij zijn, waar wij vandaan komen, en die begrijpt dat de antwoorden de reden van ons bestaan geven, kan dit boek je gids zijn.” (RRM)

“Vandaag dit boek met plezier en waardering uitgelezen. Wat een prestatie! Ongelooflijk veel historische spirituele kennis, goed onderbouwd en met veel referenties. Respect. Ik hoop dat dit boek zijn weg gaat vinden, en de impliciete oproep beantwoord gaat worden…” (RP)

“Met plezier heb ik dit boek gelezen. Dat smaakt naar meer. Ik heb meteen de vorige drie boeken van Eric besteld.” (EvdK)

“Heel boeiend en leuk geschreven! Wat een feest van herkenning op p. 109-111. Ook precies mijn grootste opgave, om uit het oordeel te blijven richting degenen die minder bewust zijn. Het grotere kader vind ik heel prettig om me bewust van te zijn. Mijn persoonlijkheid moet het inderdaad ook even verwerken dat ik in stap 1 en 2 van de inwijding aan het worstelen ben. Je boek helpt me om dat in te zien en te bekrachtigen dat dit goed is zo.” (JK)

“Ik ben blij met je boek. Knap en helder verwoord. Geeft ook een goede handleiding om meer te willen weten. Ik zou graag meedoen met de Verdiepingsgroep.” (MM)

“Ik heb je boek helemaal gelezen. Het heeft me hele mooie inzichten gegeven in het pad dat ik hier bewandel, persoonlijk en met mijn bedrijf. Ik heb ook veel interesse gekregen in een esoterische horoscoop. Kun jij die voor mij maken?” (JvH)

“Dit boek is nog weer een stap verder qua begrip over hoe alles in elkaar steekt. Dit onderwerp interesseert me mateloos, altijd al. Zeer helder en krachtig geschreven ook. Veel dank!” (PH)

In de media:

Recensie Tijdloze Wijsheid, Yoga International dec 2023

^ Terug naar boven

 

Doorbraak in onze Evolutie (2012)

Voorkant Doorbraak in onze Evolutie. definitief 29-2-2012
Eerste druk, 2012, 248 pagina’s, paperback
ISBN 97890-8570-951-0

Winkelprijs 24 euro, bij mij voor 22 euro
Uitgeverij Boekenbent

 

 

 

Achterkant tekst

Foto Doorbraak in onze EvolutieOnze evolutie is een veel langere weg dan de meeste mensen denken of weten. Eric Huysmans neemt de lezer mee op een esoterische ontdekkingstocht door de vele werelden en bewustzijnsvormen die wij in onze evolutie doorlopen. Tevens geeft hij antwoorden op de grote vragen: wie zijn wij; wat is de betekenis van ons leven; waar komen wij vandaan; waar zijn wij naar op weg; en wat is de stuwende kracht achter het leven? In essentie zijn wij een monade die in zijn huidige ontwikkelingsfase is geëvolueerd tot een menselijke ziel met een individueel, afgescheiden bewustzijn. Onze ziel hult zich leven na leven in een nieuw menselijk lichaam waarin wij ons bewustzijn ontwikkelen naar steeds hogere niveaus. Dit boek beschrijft op boeiende wijze de verschillende lichamen waaruit onze menselijke vorm bestaat en de opeenvolgende bewustzijnsniveaus die wij daarin doorlopen.

Lees meer
Momenteel bevinden wij ons in een cruciale fase van onze evolutie waarin wij ons aan het bevrijden zijn van de uitwassen van ons op drift geraakte ego en onze nog onvolwassen mind. De jaren 2011-2012 zijn doorbraakjaren waarin ons menselijke bewustzijn fundamentele veranderingen doormaakt die ons in de komende jaren zullen leiden naar een meer eenheidsgericht bewustzijn. Hiermee zullen wij uiteindelijk boven ons conflictdenken uitstijgen en een toekomst creëren waarin wij met meer respect, harmonie en liefde met elkaar en met de aarde omgaan, vanuit de leidende gedachte dat we allen onderdeel zijn van één en hetzelfde grote geheel. Dit gaat echter niet vanzelf. Eric houdt zichzelf en de lezer een kritische spiegel voor met wat dit van ons allen vraagt.

Eric studeerde af in economische geografie en bedrijfskunde. Na een 15-jarige carriere in het bedrijfsleven startte hij in 2000 SensAbility. Zijn missie is het begeleiden van mensen in hun persoonlijke, professionele en spirituele ontwikkeling en het zo begrijpelijk mogelijk vertolken van de soms complexe informatie uit esoterische bronnen en de Maya-kalender. Hierover schrijft hij boeken en artikelen en geeft hij lezingen. Zie hiervoor www.sensability.nl.

 

^ Terug naar boven

Licht op Bewustzijn (2010)

Voorkant omslag Licht op bewustzijn, zonder tattwa

 

Eerste druk, 2010, 304 pagina’s, paperback
ISBN 97890-76407-32-6
Uitgeverij Tattwa
Alleen nog bij mij te verkrijgen, 15 euro

 

 

Achterkant tekst

Foto Eric achterkant BoekNa ‘Stairway to Heaven’ geeft Eric Huysmans in dit unieke boek een helder inzicht in de zingeving en betekenis van ons leven. Hij openbaart een andere, veel ruimere, ‘werkelijkheid’ dan die we kennen. Een werkelijkheid die zich uitstrekt over meerdere werelden of dimensies. In iedere wereld is alles exact wat het lijkt, maar daarbuiten strekt zich een veel grotere realiteit uit waarin het bewustzijn zich ontwikkelt in talloze materiële vormen. Wij mensen zijn slechts één van deze vormen en wij evolueren naar een steeds hoger bewustzijn. Onze evolutietocht is volgens de oude esoterie veel langer dan wetenschappers veronderstellen en dit boek geeft daar een adembenemende beschrijving van.

Lees meer
Daarnaast wordt een geschiedkundige onderbouwing gegeven van het tijdschema die de Maya-kalender van onze evolutie geeft. Door velen wordt verwacht dat wij in 2012 een kwantumsprong zullen maken naar eenheidsbewustzijn. In dit boek wordt uitgelegd dat er verschillende definities en niveaus van dit veel gebruikte begrip bestaan. Onze belangrijkste stap is nu om ons emotionele bewustzijn te ontwikkelen naar liefde en acceptatie voor alles wat er is. Hiervoor dienen we het ego en de ‘mind’ te gaan gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn: voor creatie! Dit boek reikt hulpmiddelen aan om dit te bereiken, waaronder de ‘acht stappen naar ontwaken in eenheidsbewustzijn’ van de Oneness Beweging en de ‘zeven basiswetten van het leven’ uit de oude esoterie.
LICHT OP BEWUSTZIJN is een verrijking voor de lezer(es) die zich bezig houdt met zijn of haar bewustzijn in ontwikkeling.

Eric studeerde af in economische geografie en bedrijfskunde. Na een 15-jarige carrière in het bedrijfsleven gooide hij het roer om. Sinds 2000 begeleidt hij mensen in zijn praktijk Sensability in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling, o.a. met behulp van NLP, Ademwerk, Jassentechniek, Deeksha’s en zijn studie van oude esoterische bronnen en de Maya-kalender. Ook geeft hij lezingen en workshops over deze technieken en onderwerpen.

Reacties Lezers
Essentieel boek in deze tijd!
Een prachtig boek, dat ik met heel veel interesse heb gelezen en dat mij erg heeft geïnspireerd. Eric belicht verschillende (ingewikkelde) scenario’s en vat deze samen op een zeer toegankelijke, humoristische en heldere wijze. Zijn persoonlijke en ook kritische blik is hierbij een erg prettige toevoeging. Hiernaast wordt de lezer aangespoord om de eigen waarheid te ontdekken en hier ook naar te handelen. Door middel van de praktische en mooie oefeningen, word je uitgedaagd om direct aan de slag te gaan. Een boek dat je na het lezen ervan nog regelmatig erbij pakt voor extra verdieping….echt een aanrader voor iedereen die deze bijzondere tijd bewust wil beleven. Ik heb tijdens het lezen bijna continu een gevoel van kippenvel en herkenning; het resoneert op celniveau.
Esther

Eric, wat een prachtig boek heb je geschreven! Ik heb het in één keer uitgelezen.
Veel van wat je schrijft herken ik uit mijn eigen proces, maar jij geeft een theoretisch inzicht in wat ik als gevoelens en als een natuurlijk doorlopen van processen heb ervaren, intuïtief zonder het te benoemen, hooguit door hier en daar iets aan te stippen en over te lezen. Zo zijn de ‘acht stappen naar ontwaken’ vanaf p. 186 letterlijk een samenvatting van het proces dat ik de afgelopen jaren doorlopen heb en waar ik natuurlijk nog steeds in zit. Je geeft ook verdieping aan onderwerpen waar ik al wel enigzins mee had kennis gemaakt, maar nog niet zoveel van weet als jij. Bijvoorbeeld het stuk over de verschillende koninkrijken, wereld 49 etc. vond ik erg interessant en heeft mijn blik zeker verruimd.
Je mag trots zijn op je boek. Het is een aanwinst voor elke zoeker op het spirituele pad. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Ik hoop van harte dat er nog vele boeken van jouw hand zullen komen.
Margret

Dankzij een gezegende burn- en bore out zo’n twaalf jaar terug, heeft de spirituele Ontdekkingsreiziger-schrijver-coach Eric Huysmans zich met toenemende passie op de grote vragen van het leven gestort: “Waar gaat het nu om in het Leven?” (Bewustzijn B.B.) “Wat is de zin?” (Vergroten bewustzijn) En: “Waar gaan we hier op aarde als human beings, being human, naar toe?” (Zie oa.: de Maya Kalender).
In zijn tweede boek ‘Licht op Bewustzijn’ geeft Eric Huysmans ons een prachtig, pittig, persoonlijk en (daardoor gelukkig ook heel toegankelijk) en soms ook adembenemende inkijk in de thans beschikbare antwoorden op deze grote vragen. Van Pythagoras, Plato tot en met Laurency, en de 8 stappen tot ontwaken van Sri Bhagavan van de Oneness Beweging. Van de verbijsterende evolutieleer uit de oude esoterie tot en met Darwin en de lessen van hedendaagse leraren als Eckhart Tolle en Byron Katie. Van..enfin! Eric biedt in “Licht op Bewustzijn” de lezer talrijke handreikingen om zowel de buitenwereld als ook de eigen binnenwereld verder te verkennen en.. te begrijpen.
Eric Huysmans is de vleesgeworden TomTom die ons op knappe wijze wegwijs maakt in het potentieel verdwaalrijke Spirituele (Oer) Bos. Ik noem dit Ongeëvenaarde Spirituele Uitlegkunst van de Hoogste Orde van een Gedetailleerde Geheelonthouder.
Beste Aankomende Lezers: Veel lees- en leefplezier!
Bo Baden

Everything you’ve always wanted to know about ….bewustzijn!

Dit boek bevat een schat aan informatie voor iedereen met een honger naar spirituele kennis. De kracht van het boek schuilt er voor mij in dat Eric alle voor hem beschikbare (soms behoorlijk complexe) materie over bewustzijn op een zeer heldere en toegankelijke manier in beeld brengt en ook nog eens met elkaar in verband brengt. Met name dat laatste leverde voor mij verrassende inzichten op. Bijvoorbeeld daar waar hij het verschil omschrijft tussen essentieel en emotioneel eenheidsbewustzijn.
Ook dit boek van Eric nodigt weer uit tot zelfonderzoek, en biedt de lezer daartoe, nog meer dan in zijn eerste boek, een zeer breed spectrum aan hulpbronnen.
Petra Savelberg

In de Pers
Het Stadsblad Breda, 11 november 2010

‘Licht op Bewustzijn 2e boek Huysmans’
Door: Myranda Heres

BREDA – Het tweede boek van Eric Huysmans is uitgegeven. De Bredanaar publiceerde drie jaar terug, in 2007, z’n eerste boek: ‘Stairway to Heaven’, en komt nu met de opvolger ‘Licht op Bewustzijn’.

‘Licht op Bewustzijn’ is is een handleiding voor mensen die zich actief bezig (willen gaan) houden met hun persoonlijke of spirituele ontwikkeling. Het gaat over de diepere betekenis van het leven en het geeft handvatten om bewuster, effectiever en dus gelukkiger in het leven te staan. En dat is iets waar velen in deze tijd halsreikend naar uitkijken.
In zijn praktijk Sensability begeleidt Huysmans mensen in hun spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Dat gebeurt onder meer door middel van ‘ademwerk’ en NLP. ,,Dit boek is een handleiding voor mensen die zelf de verantwoording voor hun leven willen nemen, voor diegenen die zich afvragen wat de zin van het leven is, voor mensen die vastlopen en voor mensen die een verklaring zoeken voor wat hen overkomt. Het is een diepgaand, doch toegankelijk geschreven boek’’, zo legt Huysmans in het kort uit.

Foto, artikel Stadsblad november 2010

‘ Alles wat je in dit leven oogst,
heb je ook ooit gezaaid…!’

Huysmans haalt in zijn tweede boek ook lessen van bekende auteurs als Eckhart Tolle en Byron Katie aan, die eveneens over deze materie schrijven. Hij heeft echter een primeur met de ‘8 stappen naar ontwaken in eenheidsbewustzijn’ van de Oneness Beweging uit India. Daarnaast behandelt hij in zijn boek ook de ‘7 basiswetten van het leven’. Dit zijn universele levenswetten die iedereen kan gebruiken.
Huysmans: ,,Sterker nog. Als iedereen zou leven volgens deze wetten, zou het leven een stuk gemakkelijker zijn. Deze wetten stammen uit de oude esoterie en één van de eerste verspreiders daarvan is een naam die we allemaal wel kennen, namelijk Pythagoras. Een voorbeeld? De wet van het oogsten. Die zegt dat alles wat je oogst in dit leven, dat je dat ook ooit zelf hebt gezaaid. Dat wil zeggen, dat als je goed doet, je ook goed terug krijgt en dat slechte daden een slechte oogst opleveren. Wanneer je dit weet zal de keuze om goed te doen makkelijker te maken zijn.’’
In zijn boek geeft Huysmans ook verschillende voorbeelden uit het dagelijks leven. Daarnaast worden in ‘Licht op Bewustzijn’ tevens de verwachtingen voor 2012 besproken. ,,Want wij verkeren in een belangrijke fase in onze evolutie’’, zo verduidelijkt Huysmans. ,,Nee’’, voegt hij er onmiddelijk aan toe, ,,de wereld vergaat niet in 2012. Ik leg in het boek uit dat er een kwantumsprong in bewustzijn gemaakt wordt en wat dit betekent.’’

Recensie in Spiegelbeeld, december 2010

In zijn tweede boek ‘Licht op Bewustzijn’ geeft de spirituele ontdekkingsreiziger-schrijver-coach Eric Huysmans ons een soms adembenemende, persoonlijke en heel toegankelijke inkijk in de thans beschikbare antwoorden op de grote levensvragen, zoals: ‘wat is de betekenis van het leven?’ en: ‘wat is onze oorsprong én bestemming als human beings, being human?’ Van Pythagoras en Plato tot en met Laurency en de Oneness Beweging. En van de verbijsterende esoterische evolutieleer tot en met Darwin, de Maya-kalender en hedendaagse leraren als Eckhart Tolle en Byron Katie.
Eric biedt de lezer talrijke handreikingen om zowel de buitenwereld als ook de eigen binnenwereld verder te verkennen en… te begrijpen.

Lees hier

  • <ahref=”http: www.sensability.nl=”” nl=”” part=”” artikel%20licht_op_bewustzijn_spiegelbeeld,%20dec%202010.pdf”=”” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Licht op Bewustzijn; Spiegelbeeld december 2010</ahref=”http:>
 

^ Terug naar boven

Stairway to Heaven (2007)

voorkant boek

Eerste druk, 2007, 288 pagina’s, paperback
ISBN 97890-75636-65-9

Uitverkocht; nog tweedehands bij Bol.com

Uitgeverij Petiet

 

Een recensent:

“Ik heb zelden een spiritueel boek gelezen dat zo doorspekt is met humor. Met andere woorden een boek dat je in één keer uitleest, om het vervolgens nog eens te lezen.”

Achterkant tekst

Foto Eric achterkant BoekIn zekere zin is het leven een zoektocht naar inzicht, groei en loutering, een soort STAIRWAY TO HEAVEN. Dit geldt op persoonlijk niveau, maar ook voor het collectieve bewustzijn van de hele mensheid. Onze wereld in chaos, op weg naar de vijfde dimensie, vraagt om leiderschap, in de eerste plaats om leiderschap over ons eigen leven. Immers, wat er in de buitenwereld gebeurt, is een afspiegeling van onze binnenwereld. Wij dienen dus eerst de problemen in onze binnenwereld op te lossen. De Kabbala, de overleveringen van de Maya’s, en de oude bronnen spreken vooral van de ‘overgang’ van onze zichtbare, driedimensionale en dualistische wereld naar een nieuwe wereld met een hoger bewustzijn.

Lees meer
Door ons te bevrijden van de ballast van ons verleden en de illusie van afgescheidenheid kan ons individuele bewustzijn en dáármee het collectieve bewustzijn een belangrijke stap zetten naar een verlicht eenheidsbewustzijn, naar een besef dat alles en iedereen in de schepping met elkaar verbonden is.
Eric Huysmans weet in ‘Stairway to Heaven’ op humoristische en boeiende wijze zijn inzichten, hulpmiddelen en technieken te integreren met de ervaringen die zijn ziel in dit en vorige levens heeft opgedaan.

Eric studeerde af in economische geografie en bedrijfskunde. Na een 15-jarige carrière in het bedrijfsleven gooide hij het roer drastisch om. Hij begeleidt thans mensen in zijn praktijk SensAbility in hun persoonlijke en spirituele transformatie o.a. met behulp van NLP, Ademwerk, Jassentechniek, Deeksha’s en zijn studie van de Maya-kalender. Ook is hij actief met lezingen en workshops over deze technieken en onderwerpen.

Reacties Lezers
Onlangs las ik een boek ’Stairway to Heaven’ van Eric Huysmans . Persoonlijk leiderschap in een tijd van bewustzijnstransformatie. Ik heb zelden een spiritueel boek gelezen dat zo doorspekt is met humor. Met andere woorden een boek dat je in één keer uitleest, om het vervolgens nog eens te lezen.
Het boek is verdeeld over twee delen.
In het eerste deel reikt de schrijver technieken en inzichten aan, die mogelijke belletjes bij je doen rinkelen. Hij neemt zichzelf steeds als voorbeeld en beschrijft zijn eigen ervaringen in hoofdstukken zoals o.a. de wieg, zelfstandige peuter, de eenzame scholier, alleen op kamers, de loonslaaf, de burnout en de gefrustreerde leider etc. Zijn weg is, zoals hij zegt (en ik ook altijd zeg), een weg of een zoektocht naar inzicht, groei en loutering. Een weg naar binnen toe.
In het tweede deel maakt hij contact met zijn Hoger Zelf en stelt hij vragen. Hij spreekt over De Maya’s, over 2012, over de grote transformatie ende sprong naar het volgende bewustzijnsniveau. Maar ook over zaken die NU belangrijk zijn. Ook hier weet hij op een humoristische manier over ‘serieuze zaken’ te schrijven. Hij schrijft ook over zijn reis naar India, waar hij op een gigantische manier wordt geconfronteerd met oerpijn, over Deeksha en andere bijzondere ervaringen.
Het boek herinnert je aan je eigen leven, het collectief bewustzijn van de mensheid, maar ook aan de chaos, op weg naar de vijfde dimensie, en dat zoals Eric zegt, vraagt om leiderschap over ons eigen leven. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit boek aanbevelenswaardig is.
Liane, www.spiegelvanlicht.nl

Tijdens het lezen van het boek, had ik soms kippenvel van herkenning en vaak een glimlach, want dit boek is geschreven door een echt mens…
Eric’s overdenkingen en “beren op de weg” deelt hij met de lezer. Dit geeft mij het gevoel dat alles kan en we allemaal (ook ik) in staat zijn onze dromen te verwezenlijken.
Ik vind het ook geweldig dat heel veel zaken waar ik mee bezig ben en mee oefen samen in dit boek staan.
Het boek was zo uit en zal zeker een plaats krijgen op mijn nachtkastje…echt zo’n boek om af en toe weer te pakken en te herlezen… het houdt je erbij.
Claudia van Gorp

Het boek leest als een trein, echt goed! Fijne korte hoofdstukken, toegankelijk, Eric neemt de lezer mee en trekt deze zo het verhaal in. Ik heb meerdere lezingen en workshops van Eric mogen meemaken en hij schrijft zoals hij spreekt. Zeer toegankelijk en laagdrempelig. Ik heb zo meteen zin om weer verder te lezen.
Denise de Costa

Dit boek bevalt me prima en is erg leuk en luchtig om te lezen. Eric beheerst de kunst om grote vraagstukken op een humoristische en relativerende manier te beschrijven en spaart daarbij zichzelf niet.
Cornelius

Eric beschrijft op een heldere en bezielde manier zijn proces, weet me met name door zijn eerlijkheid te raken. Hierdoor is het verhaal op vele vlakken herkenbaar en nodigt het uit tot een nader zelfonderzoek (en zelfrelativering).
Petra Savelberg

Stairway to Heaven; een fantastisch praktijk voorbeeld ; een mooie spiegel geschikt voor elk ego!

Het boek van Eric Huysmans is een boek dat op twee manieren laat zien wat veranderen inhoudt.
Op de eerste plaats is het een zeer persoonlijk verhaal, gedurfd en ik zou haast willen zeggen baanbrekend in zijn soort. Daar waar de “groten” schitteren in hoge graden van abstractie brengt Eric het veranderingsproces met twee benen terug op de aarde. Eckhart Tolle bijvoorbeeld spreekt over het pijnlichaam en rationeel begrijp ik dat wel en bij Eric voel ik het lijfelijk. Eric maakt van zijn pijnlichaam geen geheim en de voorbeelden in het boek zijn ook mijn voorbeelden en ik ben ervan overtuigd dat we er ons allemaal in herkennen. Daar waar die “groten” ons af en toe verblijden met een metafoor is Stairway to Heaven een en al verhaal.
Het maakt me nog geeneens uit welke instrumenten Eric in zijn leven is tegengekomen, hij maakt ons duidelijk dat ze er zijn, dat we ze kunnen vinden en inzetten om onze doelen te realiseren. We scheppen onze eigen werkelijkheid. Veranderen wordt teruggebracht tot menselijke proporties en wat mij erg aanspreekt is de nodige humor die duidelijk en ook verborgen in het boek aanwezig is.
Het boek boeit tevens door de wijze waarop het in elkaar zit en is opgebouwd. Al lezende kreeg ik het gevoel dat het boek in zichzelf de stappen van verandering in zich herbergt. Eric groeit gaande weg uit van een nog niet wetende soms zelfs onbeholpen en achter de feiten aan hollende schrijvende mens tot een inspirerende en krachtige hanteerder van de pen die boven zichzelf uitgroeit en dus in staat is zijn eigen stairway en zijn eigen heaven te bestijgen. Een echte aanrader voor hen die midden in hun eigen proces van vallen en opstaan zitten en die zich graag laten inspireren door een groot ervaringsdeskundige!!
Theo Bruekers

Ik vind dit echt een heel mooi boek en ik ga het voor een tweede keer lezen. Het bijzondere is dat het net is alsof je in gesprek bent met Eric. Hij durft zich écht bloot te geven door op een leuke en luchtige manier allerlei voorbeelden te beschrijven van zijn eigen worstelproces. Wat ik ook heel bijzonder vind is dat hij zich, naast alle spirituele inzichten die hij met de lezer deelt, zo’n nuchter mens toont en met beide benen op de grond blijft. Hij laat prachtig de tweestrijd zien tussen zijn ongelovige ratio en zijn gevoelige intuïtieve kant. Zeer herkenbaar voor mij.
Toke Dekkers

….Heerlijk….kippenvel….herkenning…erkenning, eindelijk een boek dat aansluit op zaken die ik ook al wel langer voel, maar waar ik mijn duim niet op kon leggen. Een stimulans om “aan de slag” te gaan/blijven en mee te werken aan het EENHEIDSBEWUSTZIJN voor de gezondheid van mijzelf, ons allen en onze “Aardkloot”.
Ik heb er zin in!!!!!
Janina Michel

Stairway to Heaven, persoonlijk leiderschap in een tijd van bewustzijnstransformatie, is niet alleen geschreven voor managers en mensen met leidinggevende functies, zoals de ondertitel misschien doet vermoeden. Het boek is geschreven voor iedereen die zijn/haar leven in eigen hand wil nemen, die niet langer wil overleven, maar echt wil LEVEN. Eric Huysmans plaatst dit persoonlijke verlangen om te gaan doen waarvoor je bent geschapen, in een breder perspectief. Volgens de Maya’s en andere oude culturen leven wij nu in een bijzondere tijd, waarin het minder moeilijk is om oude patronen en vastgeroeste denkkaders te verlaten en op een nieuwe manier in het leven te staan. ‘Grijp je kans!’ is de positieve boodschap van Erics boek, ‘en doe het NU!’
Het bijzondere van Stairway to Heaven is dat Eric aan de hand van zijn eigen biografie, van dit leven en van vorige levens, concreet laat zien hoe zo’n weg naar dieper inzicht kan verlopen. Op zijn zoektocht naar wijsheid en geluk stuit hij op allerlei barricades. Hij ontdekt dat deze moeilijkheden mogelijkheden zijn om verder te komen. Maar dat gaat niet zonder vallen en opstaan, zonder boosheid en frustratie. Openhartig, humoristisch en met de nodige zelfkritiek neemt Eric de lezer mee op zijn stairway to heaven. Op zijn reis komt hij allerlei methoden tegen (waaronder NLP, ademwerk, jassentechniek, deeksha), die hij op heldere wijze aan de lezer uitlegt. In feite is het boek een enthousiaste uitnodiging aan de lezer om niet achter te blijven, maar de mogelijkheden van deze tijd voluit te gaan benutten en voor jezelf en voor de ander de hemel op aarde te brengen.
Denise de Costa

Felicitaties voor dit boek! Ik heb een groots respect voor de denk- en schrijfstijl van de auteur. Zijn besprekingen zijn bijzonder helder en ik heb veel bewondering voor zijn vermogen tot opbouwen en structureren van wat hij wil delen (o.a. a.d.h.v eigen ervaringen)!!
Sandra Vermeiren

Ik heb genoten van de eerlijkheid waarmee Eric dingen heef opgeschreven, de dialoog met zijn hogere zelf, het jongensachtige, de nieuwsgierigheid. Een boek voor hemzelf om te delen met anderen. Mooi hoe hij de links heeft gelegd tussen de verschillende denkbeelden, hoe hij zijn eigen blokkades heeft overwonnen met de technieken die hij zelf toepast op anderen.
Frank Bruining

In de Pers
Artikel in Het Stadsblad van Breda, 4 juli 2007

Tekst en foto: Myranda Heres

‘Het leven is een zoektocht naar inzicht’

Bredanaar Eric Huysmans (1959) beschrijft in zijn debuutboek “Stairway to Heaven” op humoristische en boeiende wijze zijn inzichten. ‘In zekere zin is het leven een zoektocht naar inzicht, groei en loutering, een soort STAIRWAY TO HEAVEN.’ Aldus de auteur. Huysmans studeerde economische geografie en bedrijfskunde. Na een 15-jarige carrière in het bedrijfsleven gooide hij het roer drastisch om. Hij begeleidt mensen in zijn praktijk SensAbility in hun persoonlijke en spirituele transformatie, houdt lezingen en workshops.

eric-stadsblad

‘Het schrijven van een boek was al heel lang mijn droom. Beroepsmatig coach ik mensen in het realiseren van dromen, maar deze vervulde ik zelf alsmaar niet. Dat ging steeds meer als een noodzaak voelen en 3 jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik wilde mijn boodschap aan een grotere groep mensen kwijt. De wereld komt in een steeds grotere en snellere stroomversnelling en mensen kunnen het niet meer bijhouden. Ik coach ze om het stuur over hun eigen leven in handen te nemen of te houden en te groeien in persoonlijk leiderschap. Dat wil zeggen dat je zelf bepaalt wat je wilt bereiken en dat ook weet te realiseren. Door mijn boek bereik ik meer mensen dan met mijn coaching en daarmee wil ik bijdragen aan een soepeler verloop van het transformatieproces bij mensen en daarmee van de aarde als geheel. Grote woorden realiseer ik me, maar ik kan het niet anders omschrijven. “Stairway to Heaven” is bedoeld voor iedereen die bewust wil werken of bezig wil zijn met persoonlijke ontwikkeling en transformatie en daarmee bewust wil deelnemen aan de collectieve transformatie. Het biedt tal van technieken en inzichten om mensen in dit proces te helpen en hun persoonlijke “Stairway to Heaven” sneller en soepeler te beklimmen. Ik reik deze technieken en inzichten aan op een persoonlijke manier en in een verhalende stijl. Ik vervlecht er mijn eigen levensverhaal in. In het eerste deel begint ieder hoofdstuk met een belangrijk moment of belangrijke fase uit mijn huidige leven. In het tweede deel zijn dit fragmenten uit vorige levenservaringen van mijn ziel (of essentie). Het tweede deel gaat ook meer in op de collectieve “Stairway to Heaven” die de hele mensheid en de aarde aan het beklimmen zijn. Voor dit deel heb ik me laten inspireren door het boek en de lezingen van Carl Johan Calleman, “De Maya-kalender en de transformatie van het bewustzijn”.

Artikel in BN/De Stem, 11 oktober 2007

artikelBN De Stem.111007

^ Terug naar boven

 

Artikelen

 

Eric Huysmans, Nederlands

 

Bewustwording

 

In de media

 

Tijdloze Wijsheid

2015

2014

2013

Uit het boek ‘Doorbraak in onze Evolutie’:

 

De Maya kalender: artikelen Maya kalender

 

Doorbraak in onze lange weg:

 

Dit is het jaar waarop we gewacht hebben:

 

Eric Huysmans, English

engelse_vlag
 

The Ageless Wisdom

2016

2015

2014

2013

 

The Mayan Calendar

Carl Johan Calleman, Engels artikelen Calleman

engelse_vlag

Carl Johan Calleman, Nederlands