(Door Eric)

Ademruimte 2876

Een burnout is een vervelende ervaring, maar ook een kans om jezelf weer terug te vinden, tot de kern van je ware zelf door te dringen, je leven zo in te gaan richten dat het vervullend voor je is en je energie oplevert. Ademflow kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Een burnout is, net als iedere crisis, een noodoproep van jouw essentie, jouw ware zelf, je ziel zo je wilt, om dat te gaan doen waarvoor je gekomen bent. Je weet dat je dat doet als je leven vervullend is, als het leven an sich voldoende is voor je, als je energie hebt en je vitaal en blij voelt, als je regelmatig in jezelf loopt te neurieën of te fluiten. Dat zijn signalen van een leven dat loopt zoals jij dat in essentie bedoeld hebt. Anderzijds, als je vaak uitgeblust, chagrijnig, gestresst, of prikkelbaar bent, of als je slecht slaapt en veel piekert, zijn dat signalen dat je niet doet wat je in essentie eigenlijk wilt doen. Dan ligt een burnout op de loer, of zit je er misschien zelfs al in.

Jezelf waarnemen en jezelf voelen is de crux om jezelf goed te leren kennen. Als je alleen nog maar denkt en doetvoel je niet meer, en word je heel ongemakkelijk als je stil zit en niets doet. Want in dat niets doen, ga je jezelf voelen, en dat is dan heel oncomfortabel voor je. Dus kom je maar weer snel in actie. Zo draai je jezelf over de kop. Dat begint heel langzaam, als een sluipend proces, maar het zal zich uiteindelijk versnellen en onontkoombaar doen voelen.

Door telkens je gevoel te negeren, te ontkennen of weg te drukken zal onderhuids de spanning toenemen en zullen blokkades zich gaan opstapelen. Je bent namelijk jezelf aan het verloochenen en het Zelf laat zich niet permanent verloochenen. Dat komt in opstand en gaat steeds hardere signalen afgeven. Dat doet het via de emoties, gedachten, gebeurtenissen en het fysieke lichaam.

De oplossing? Leren voelen. Durven voelen. Kunnen voelen, en de blokkades die het voelen verhinderen opruimen. Vertrouwd raken met je gevoel en de signalen daarvan serieus gaan nemen.

Wij passen in onze praktijk al sinds 2002 een techniek toe die je zonder voorbehoud naar je gevoel brengt. Deze techniek noemen wij Ademflow. De kracht van je ademhaling leidt je naar de diepere lagen in jezelf en transformeert de blokkades in je fysieke lichaam alsmede op emotioneel, mentaal en spiritueel (ziels-)niveau. De techniek is zo krachtig dat je mind zijn gebruikelijke weerstand niet zal kunnen volhouden. Daar ga je doorheen en je gaat voelen, transformeren en opruimen.

Interesse, voor jezelf of voor je medewerkers? Bel of mail ons. Zie onze contactpagina.