Ademflow ademhalingstherapie in Breda 

Heb je het gevoel dat je jezelf te veel beperkt in je doen en laten? Sluimeren er onverwerkte emoties waar je maar niet vanaf komt? Of heb je last van aanslepende fysieke klachten? Dan biedt de Ademflow ademhalingstherapie mogelijk de oplossing. Als ademhalingstherapeut in Breda zorgen we samen met jou dat fysieke, emotionele of mentale klachten worden verholpen. Benieuwd? Lees op deze pagina meer over ademhalingstherapie of neem vrijblijvend contact op. 

Wat is Ademflow ademhalingstherapie? 

Ademflow ademhalingstherapie is een manier om fysieke, emotionele of mentale klachten waar je mee zit op te lossen. Denk hierbij aan (werk)stress, burn-out, depressie en faalangst, maar ook aan lichamelijke klachten zoals rugpijn en migraine. Door middel van de techniek van verbonden ademhaling (zonder pauze tussen in- en uitademing en vice versa) sporen we het probleem op en leer je hoe je hiermee om kunt gaan. Onze ademhalingstherapie is gebaseerd op de Transformational Breathing methode van grondlegster Judith Kravitz waarmee wij sinds 2002 al vele honderden klanten geholpen hebben hun klachten te overwinnen.   

Klachten door een verkeerde ademhaling 

Sta jij weleens stil bij je ademhaling? Grote kans van niet, want het is toch logisch dat we ademen? Toch kan de manier waarop je ademt een grote invloed hebben op hoe jij je voelt. Sterker nog, je ademhaling vertelt hoe je leeft en waar jij jezelf (meestal onbewust) beperkt. Ook laat deze zien of je meer vanuit je hart of hoofd leeft en of je kunt genieten van het leven of gebukt gaat onder negatieve gedachten en gepieker. 

Onbewust onderdrukken veel mensen namelijk hun emoties en gevoelens door hun manier van ademen. Dit kan zijn omdat je beperkt ademt (zoals bijna iedereen), je jezelf niet kan accepteren zoals je bent of bang bent voor het oordeel van anderen. Hierdoor slik je jouw emoties weg en houd je je adem in. Dit resulteert vaak in emotionele en mentale blokkades zoals angst, boosheid of somberheid en/of fysieke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, hyperactiviteit, hyperventilatie en astma. Het kan zelfs uitmonden in depressie of een burn-out. 

Gelukkig is het deze zelfde ademhaling die een helend effect heeft en de oplossing biedt zodra je weer leert om diep en volledig adem te halen. 

Hoe werkt de Ademflow ademhalingstherapie/Transformational Breathing? 

Een Ademflow sessie duurt in totaal ongeveer anderhalf uur en start met een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we jouw klacht én ambitie, doel of intentie waar je naartoe wilt werken. Na dit gesprek volgt de sessie waarin we 45 minuten bezig zijn met de Ademflow ademhalingstechniek. Onder begeleiding van een ademhalingstherapeut werk je aan je ademhaling en leer je deze volledig te openen. We sluiten de sessie af met een nagesprek waarin we jouw ervaringen bespreken. 

Buiten de sessies in onze praktijk in Breda krijg je ook ademhalingsoefeningen mee die je dagelijks zelf thuis uitvoert. Dit versterkt de positieve effecten van de ademhalingssessie en leert je lichaam volledig te ademen. 

 

Voor welke problemen is ademhalingstherapie geschikt? 

De Ademflow ademhalingstechniek is voor iedereen die een persoonlijk verlangen heeft naar meer heelheid in zijn of haar leven. Het is geschikt voor alle leeftijden en vraagt geen speciale fysieke inspanning. Je kunt bij ons dan ook terecht met zeer uiteenlopende fysieke, emotionele en mentale klachten zoals: 

  • Ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis, hyperventilatie en longemfyseem 
  • Rug- en hoofdpijnklachten
  • Somberheid, depressie of piekeren 
  • Burn-out  
  • Faalangst 
  • Verwerking van emoties en trauma’s 

Wil je weten of je met jouw klacht bij ons terecht kunt? Vraag dan direct een vrijblijvend online consult aan. 

 

Resultaat Ademflow ademhalingstherapie 

Door je ademhaling volledig te openen gaat de energie stromen en laat je spanningen en beperkingen los op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Veel klanten ervaren na een ademsessie extatische en zeer vreugdevolle ervaringen die gepaard gaan met een hoop energie. Voor de langere termijn zorgt de Ademflow ademhalingstherapie dat je klachten aanzienlijk verminderen of zelfs geheel verdwijnen en jij gelukkiger door het leven gaat. 

Reacties van klanten 

“Goeie sessie gisteren en met een magistrale uitwerking… De boel stroomt weer volop.”
Deelnemer Individuele sessie Ademflow
“Dank je wel voor vandaag. Geen woorden voor. Vanochtend zei ik nog tegen iemand dat het lijkt of ik het afgelopen jaar mijn basisgevoel van geluk ben kwijt geraakt. Vandaag heb ik het weer gevonden in een ontzettend mooie sessie.”
Deelneemster Individuele sessie Ademflow
“Heel bijzonder wat er allemaal gebeurd is vanmorgen, het is nog aan het landen, en niet te beschrijven hoe mooi en belangrijk deze ervaring is voor mij. Ik vind het heel bijzonder hoe jij mij hier bij begeleidt, Hartelijk dank!”
Deelnemer Individuele sessie Ademflow

Kosten ademhalingstherapie in Breda 

We denken zelf altijd liever in opbrengsten dan in kosten. De opbrengsten van deze therapie overtreffen de kosten ruimschoots, dat kunnen we je verzekeren. Voor particuliere klanten rekenen we 125 euro per sessie van anderhalf tot twee uur, wat dus neerkomt op een uurtarief van 60 tot 80 euro. In uitzonderlijke gevallen wijken we hier vanaf mocht de financiële situatie dit niet toelaten. Daarnaast bieden we ook ademhalingstherapie en coaching voor bedrijven. In dit geval spreken we een uurtarief af dat in lijn is met de grootte van de organisatie. 

Neem contact op met jouw ademhalingstherapeut 

Wil je meer weten over onze Ademflow ademhalingstherapie in Breda of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag direct een online consult aan. Wij kijken graag hoe we jou van je klachten af kunnen helpen.