Antwoorden op de grote levensvragen

Ben jij je al bewust van een veel grotere werkelijkheid dan het direct waarneembare, maar wil je daar een beter onderbouwde en concretere invulling aan kunnen geven? De Tijdloze Wijsheid biedt je daarvoor een enorm reservoir van kennis aan. Deze verwijst naar oude (in feite tijdloze) leringen over de aard en het ontstaan van de kosmos en de mensheid. Ze geeft interessante antwoorden op de Grote Levensvragen. Hieronder geef ik heel in het kort deze antwoorden weer. Laat je niet afschrikken door de gebruikte termen die wellicht nog onbekend voor je zijn. Als je je verder wilt verdiepen is er zeer veel materiaal beschikbaar. Ook ga ik er een workshop en cursus in geven. Zie onderaan.

Wie zijn wij?

De persoonlijkheid die wij in dit leven zijn is slechts een fragment in ons totale zijn. Onze menselijke essentie is de ziel, maar op een hoger niveau zijn wij goddelijke bewustzijnsvonken, ook wel monadengenoemd. Onze monaden bevinden zich op een lange ontwikkelingsweg. Ze hebben eerst een afdaling gemaakt van onbewuste onstoffelijkheid naar een eveneens onbewuste, en zeer vaste stoffelijkheid. Dit proces heet involutie. Inmiddels zijn wij terug op de weg omhoog naar een steeds completer bewustzijn en uiteindelijk naar een alwetendendheid en alomvattendheid. Deze opgaande weg, van onbewuste stoffelijkheid naar zeer hoogbewuste onstoffelijkheid, of goddelijkheid, is de evolutie.

Waar komen wij vandaan?

Wij zijn voortgekomen uit het verschijnen van het ‘Ene Leven’. De wetenschap heeft dit de ‘Big Bang’ genoemd. In feite was dit de overgang van de kosmische nacht (pralaya) – waarin geen vormen bestonden en er dus ogenschijnlijk niets was – naar de kosmische dag (manvantara). Het onzichtbare oerbewustzijn explodeerde in talloze vormen, of goddelijke vonken, of monaden. Hieruit ontstond de kosmische ruimte met haar sterrenstelsels, planeten, en…WIJ.
De mensheid is er trouwens al 18 miljoen jaar. In die veel langere periode dan de geschiedenisboeken ons leren, zijn ons meerdere wortelrassen, subrassen en beschavingen voorgegaan.

Waar zijn wij naar op weg?

Wij zijn op weg naar een alomvattend goddelijk bewustzijn met totale gelukzaligheid en kosmische alwetendheid. Dit duurt nog wel even maar ligt voor iedereen in het verschiet.

Wat is de betekenis van het leven?

Kort maar krachtig: de ontwikkeling van bewustzijn. Dit is een noodzakelijkheid. Bewustzijn is permanent in beweging en kan niet anders dan zich ontwikkelen. Hiervoor heeft het een vorm, een vehikel, een omhulsel nodig. Zoals bijvoorbeeld een menselijk lichaam, of een planeetlichaam, afhankelijk van het ontwikkelingsniveau van het bewustzijn.

Zou je je hier verder in willen verdiepen? Dan is de workshop (op 15 februari 2019) en aansluitende cursus ‘Licht op Bewustzijn’ misschien iets voor jou.

Klik hier voor meer info en om je eventueel aan te melden.

Je bent van harte welkom!