Ben jij, net als ik, ook zo geïnteresseerd in de werkelijke werkelijkheid, en neem jij ook geen genoegen met wat ons hierover in het algemeen wordt voorgeschoteld? Wil jij weten wat je hier doet, waarom je hier bent en wat het leven te betekenen heeft? Dan is deze cursus misschien iets voor jou.

Esoterische Filosofie geeft interessante antwoorden op de grote levensvragen: wie zijn wij; waar komen wij vandaan; waar zijn wij naar op weg; wat is de betekenis en bedoeling van het leven? Ze beschouwt de werkelijkheid vanuit het perspectief van het innerlijke leven (ziel en bewustzijn) dat in de uiterlijke vormen aanwezig is.

In deze cursus ontvang je kennis over de Tijdloze Wijsheid, doorgegeven door Meester Djwhal Khul in de boeken van Alice Bailey, Helena Blavatski en anderen, aangevuld met meditaties en uitwisseling. De Tijdloze Wijsheid vormt de basis van alle religies, zonder er zelf een te zijn, en overbrugt wetenschap, religie en filosofie. Ze geeft ook een breder perspectief aan de huidige wereldontwikkelingen en jouw rol daarin.

Affiniteit met spiritualiteit en bewustzijn is gewenst.

Wat vorige cursisten zeggen over deze cursus.

Djwhal KhulAlice-bailey

De Cursus

In zeven ochtenden worden via Zoom of live de volgende onderwerpen behandeld:

  1. De bronnen van de Tijdloze Wijsheid en haar antwoorden op de Grote Vragen
  2. Onze meervoudige menselijke samenstelling; en onze veel langere geschiedenis met de verschillende evolutieschema’s, Lemurië en Atlantis, en de wortel- en subrassen
  3. De Meesters en Shamballa, de Shamballa impacts en haar gevolgen, de weg naar 2025 en wat te doen?
  4. Paden van Bewustzijnsontwikkeling; het Occulte pad en de paden van Discipelschap en Inwijding
  5. Glamour, een wereldprobleem
  6. Esoterische Psychologie; de zeven Stralen en het belang voor onze Ziel en persoonlijkheid
  7. Synthese, terugblik en overview

In alle lessen wordt het onderwerp gerelateerd aan de wereldsituatie op dat moment en de ervaringen en belevingen van de deelnemers.

Wat levert het op?

Door een combinatie van overdracht van kennis en diepgaande meditaties, zullen de krachten en energieën van de Meesters van de Spirituele Hiërarchie diep op je inwerken. Dit zal je proces van bewustzijnsontwikkeling en de synthese tussen je persoonlijkheid en ziel sterk verdiepen. Ook zul je meer inzicht krijgen in de achtergronden van de situatie in de wereld en jouw plaats en bijdrage daarin.

Investering

De reeks via Zoom 495 euro en de reeks live in Breda 560 euro; voor particulieren inclusief BTW, voor ondernemers exclusief BTW. Inclusief handouts, koffie, thee en versnaperingen. Het is mogelijk dit bedrag in termijnen te voldoen, maar je verbindt je bij de start wel aan de hele reeks.

Je bent van harte welkom op deze cursus. Zie agenda voor de cursusdata.

Inschrijven kan per email via deze link.