Esoterische Astrologie

Esoterische Astrologie is de astrologie van de Ziel, en van de relatie tussen de persoonlijkheid en de Ziel. Hierin staat niet de horoscoop van de persoonlijkheid centraal, waarin vaak de meeste aandacht uitgaat naar je zonneteken. Dat is het onderzoeksgebied van de reguliere exoterische astrologie. De Esoterische Astrologie richt zich op het samenspel van de planeten en stralen, en op de energieën, krachten, kwaliteiten en spanningsvelden van alle dierenriem-tekens (speciaal de ascendant, en de zon- en maan-tekens), en de invloed ervan op je Ziel.
Bekijk dit filmpje voor meer informatie.

De cursus 

Deze cursus vindt live in Breda plaats. Als er genoeg deelnemers zijn die het alleen via Zoom kunnen volgen wordt deze mogelijkheid toegevoegd. Maar dit heeft niet de voorkeur gezien de interactie. In twaalf ochtenden wordt eens per maand kennis overgedragen van het betreffende dierenriem-teken, de heersende planeten, de stralen en de invloed ervan op je ziel. We kijken ondermeer naar de horoscoop van dat moment (de transit) en leggen een link naar de situatie in de wereld. Ook kijken we naar je persoonlijke horoscoop en hoe deze zich verhoudt met de transit. Tevens verbinden we ons via diepgaande meditaties met de heersende krachten en energieën.

Hierdoor krijg je een grondige analyse van en verdieping in:
 • de exoterische, esoterische en hiërarchische planetaire heersers
 • de drie astrologische kruisen
 • de eigenschappen/deugden per teken
 • de transit-situatie en impact daarvan op het wereldgebeuren
 • de betekenis en het belang van 2025
 • jouw eigen horoscoop en de relatie met de transit
 • de verbinding van de zeven stralen met de planeten

 

Wat levert het op?

 • Je krijgt gaandeweg de twaalf ochtenden, met telkens een maand ertussen voor integratie, steeds diepgaandere kennis en verbinding met de dierenriem-tekens en heersende planeten.
 • Dit geeft je inzicht in de deugden en ondeugden van je karakter en hoe daar effectiever mee om te gaan. Dit zal je persoonlijke en spirituele leiderschap versterken in zowel je persoonlijke als je zakelijke leven.
 • Ook verdiept het je inzicht in je levensdoel, de missie van je ziel, en de weg die je ziel aflegt door de verschillende levens, en met name door dit leven, heen.
 • De duiding van situatie in de wereld vanuit het astrologische perspectief zal je een veel omvattender en fundamenteler inzicht geven in wat er werkelijk speelt.
 • Dit alles draagt diepgaand bij tot jouw bewustzijnsontwikkeling en inwijding in de esoterische wijsheden, waardoor je impact, intuïtie en vermogen om dienstbaar te zijn zal worden versterkt en je een completer inzicht krijgt in de werkelijkheid om ons heen en jouw plaats en bijdrage daarin.

Locatie

In Breda, Bavelselaan 217.

Suggestie voor bijdrage

Als je het kunt dragen dan is de suggestie 80 euro per cursusochtend, dus 960 euro voor de hele cyclus. Dit is inclusief handouts, koffie, thee en versnaperingen. Deze cursus is vrijgesteld van BTW. Dit bedrag wordt in vier termijnen, per kwartaal vooraf, gefactureerd. Betaling ineens, per keer contant of in twee termijnen is ook mogelijk, indien gewenst. Je verbindt je bij de start wel aan de hele reeks.

Maar omdat ik het heel belangrijk vind dat de diepgaande kennis en energie van de Tijdloze Wijsheidsleringen wordt verspreid mag je ook minder bijdragen, als je je de genoemde suggestie momenteel niet kunt veroorloven. Ieder redelijk voorstel is bespreekbaar.

Je bent van harte welkom op deze cursus. Zie agenda voor de cursusdata.

Inschrijven kan per email via deze link.